Ontvang hier ↓ jouw gratis Business Healing-kit bij diepgaande transformatie!

Werkwijze Volg Je Hart Specialist

Hidde: Elke sessie was uniek en volgde mijn ritme. Margaretha wist elke keer de juiste sfeer te creeren om een stap verder te komen. Zo was elke ontmoeting anders, elke keer verhelderend en elke keer kwam ik verder. Niet alleen tijdens de sessie, ook daarna bleven de inzichten hangen.

Margaretha Schokker - Volg je hartOm dit aan jou te kunnen bieden, stem ik elke sessie precies af op jou. Het is elke keer maatwerk precies voor wat jij op dat moment nodig hebt. Hiervoor gebruik ik mijn sensitieve voelsprieten, die ik al had als klein meisje, en die ik dankzij allerlei opleidingen en cursussen verder heb ontwikkeld.

Om je een beeld te geven met welke methoden en technieken ik werk, kun je die hieronder lezen:

Holistic life coaching:

Het doel van Life Coaching is om jou te helpen om je innerlijk welbevinden te herstellen. Dit kan soms door onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden op te lossen, of juist door met een actieplan en een stok achter de deur jou op een nieuw spoor te brengen. Dit doe ik op een holistische manier: ik betrek bij je ontwikkeling niet alleen de verandering van je overtuigingen en het doorbreken van patronen, maar kijk ook hoe je fysiek en emotioneel daarin mee kunt gaan, aan de hand van stoelmassage, wandelcoaching en ontspantechnieken.

Transactionele Analyse (TA):

TA laat onder meer zien hoe we ons eigen levensplan hebben vormgegeven, het zogenaamde script, en geeft ons de vrijheid dat te kunnen herbeslissen. Ook maakt TA je bewust van de egoposities die we in ons dagelijks leven aannemen: Ouder, Volwassene en Kind. Het geeft inzicht in de manier waarop we communiceren met anderen.

Adem- en Ontspantechnieken:

Ontspannen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau is belangrijk voor een mens. Maar wanneer doe je dat, als elke minuut gevuld lijkt te zijn? Vanuit verschillende ontspantechnieken leer ik jou hoe je deze heel makkelijk thuis zelf toe kunt passen. Ook kan ik je leren hoe je nog beter kunt ademen.

Door meer bewust te worden van je ademhaling, ontspan je en kunnen klachten verdwijnen, er komt meer ruimte voor de stem van je hart. Je hart bevindt zich ook in hetzelfde gebied als je longen, je ademhaling. Via hartcoherentie kun je veel gelijkmatiger gaan ademen, waardoor je veel sneller gezondheid, vitaliteit en ontspanning gaan ervaren. Deze ontspantechnieken verwerk ik regelmatig in een coachingsgesprek, maar ook in de workshops die ik geef.

Relaxcoaching:

Bij deze technieken leer je met aandacht en met een open accepterende houding jouw gedachten, jouw gevoel en jouw lichamelijke reacties waar te nemen. Het Is.

De Yoga Ontspantechnieken komen uit de DO-IN Yogaleer. Het gaat hierbij om bewegingsoefeningen gekoppeld aan de meridianen, energieoefeningen en drukpunttechnieken.

Al deze technieken en oefeningen zullen een bijdrage leveren aan meer balans in je leven, meer vitaliteit en meer ontspanning en innerlijke rust. Doordat je bewust uit de drukte in je hoofd stapt, kun je veel makkelijker afstand nemen van je interne criticus, en hoor je veel duidelijker de stem van je hart.

Lichaamsgericht coachen:

Hieronder verstaan we het waarnemen en gebruiken van lichaamstaal in de coachingssessie en het inzetten van het lichaam als bron van ‘voelen’ en ‘expressie’. Je lichaam slaat al je herinneringen op. Hierdoor kun je automatisch reacties hebben op triggers in je omgeving.

Vanuit lichaamsgericht coachen doorbreken we de ‘oude’ houding, helen het pantser, waardoor veel sneller een nieuwe houding mogelijk is.

Focussen:

Wetenschappelijk is bewezen dat als je een shift in je lichaam kunt veroorzaken, dit veel effectiever is om oude patronen te helen, dan er alleen maar over te praten. Bij deze visualisatietechniek ga je via lichamelijke ervaringen met emotionele ladingen aan de slag.

Diverse coachings-technieken:

  • De ‘Tijdlijn’, een snelle manier om veel over jouw levensloop en thema’s te leren
  • Het NLP-werkmodel dat een helder format biedt voor coachingsgesprekken
  • Het ‘G-schema’, over hoe om te gaan met disfunctionele gedachten
  • ‘Wandelcoaching’ als dynamische en verrassende manier van gespreksvoering
  • Oplossingsgericht Coachen om jou letterlijk en figuurlijk ‘in beweging’ te krijgen
  • Logische Niveaus ter verbreding en verdieping van het inzicht in het gedrag
    Focussen, waarbij je via lichamelijke ervaringen met emotionele ladingen aan de slag te gaat
  • De ‘Gewoontelus’ waarmee je inzicht krijgt in de diep ingesleten patronen in jouw denken en doen
  • Het ‘Wespennest’ als het gaat om belemmerende overtuigingen

Reading en healing:

Als Nimis Top Practicioner help ik jou om je eigen zelf-helende vermogen te herstellen. Veel van wat wij mee maken, is opgeslagen in ons lichaam, en uit zich in klachten en gedachten die je op dit moment hebt. Als je een verandering in jezelf en daarmee in je leven wilt bewerkstelligen, lukt dat pas als je de blokkades uit de weg hebt geruimd. Anders blijf je tegen dezelfde drempels op lopen.

Bij een Reading tune ik vaak vantevoren in en je ontvangt van mij dan een afstandshealing. Ik ‘zie’ voor me waar je blokkades zijn, in de vorm van filmpjes, waar deze vandaan komen en heel deze vervolgens. Aan het begin van een Reading vertel ik wat ik vantevoren heb ervaren, en vervolgens kun je allerlei vragen stellen.

Bij zowel de Healing als Reading begeleid ik vaak een speciale Visualisatie, die hele oude (en ook jonge) blokkades in je oplost. In het moment voel ik samen met jou wat er gebeurt, waardoor we oude herinneringen in je celgeheugen, die overtuigingen in je huidige leven veroorzaken, kunt loslaten. Bij het Volg Je Hart-Pakket heb ik deze visualisatie in een korte versie opgenomen, zodat je dit ook zelf kunt toepassen.

Leefstijl en gezondheid:

Hoe wij ons voelen heeft een directe relatie met wat wij eten, hoe wij bewegen en of onze hormoonhuishouding in balans is. Deze drie belangrijke pijlers zijn input voor coaching op het gebied van leefstijl en gezondheid.

Onze hormoonhuishouding staat steeds meer in de belangstelling. Dit komt, omdat we steeds meer weten over de werking van onze hormonen en de gevolgen van een disbalans in onze hormoonhuishouding. Daarom kan het handig zijn aandacht te besteden aan hormonen en hoe je de werking daarvan dagelijks ervaart, zelfs zonder dat je je daarvan bewust bent! Als je hormonen niet goed in balans zijn, kan dit een enorme invloed hebben op je interne criticus: het volume wordt dan automatisch flink omhoog gedraaid. Denk maar aan de 2 weken voorafgaand aan PMS, en in de overgang.


Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag een gratis sessie boeken? Dat kan!

Boek een gratis sessie