Ontvang hier ↓ jouw gratis Business Healing-kit bij diepgaande transformatie!

Welk boek wil jij onder de kerstboom?

18 december 2015 • Geen categorie

Laatst kwam ik een heel bijzonder boek tegen, dat op mijn 20ste een grote rol heeft gespeeld: “Leven in Vreugde” van Sanaya Roman. Dit boek heb ik heel vaak gelezen. Elke zin kon ik 3x overlezen, omdat het zo ‘waar’ was. Het resoneerde. Hierdoor gingen mijn ogen open.

Het boek dat ik het meeste heb gelezen is: “De alchemist” van Coelho. Ik mocht hier op mijn 23ste een boekbespreking over houden, en sindsdien is het boek altijd bij mij gebleven. Leef je legende! 🙂

Nadat ik op Facebook mijn meest inspirerende boeken deelde, kwamen er heel veel reacties van mensen die het boek deelden wat voor hen heel veel had betekend.

Dit werd zo’n grote lijst, en het leek mij bijzonder om deze als Top 50 van Meest Inspirerende boeken in een blog op te nemen. Als je op zoek bent naar een bijzonder boek, even inspiratie nodig hebt, kun je iets van deze lijst uit zoeken.

En dat is nog niet alles..

Want: als je nu hieronder deelt welk inspirerend boek jij deze kerstvakantie zou willen lezen,

kies ik uit alle reacties 1 winnaar bij wie dit boek onder de kerstboom als inspirerend cadeautje komt te liggen!

Waarom? Omdat ik weet hoe waardevol een echt goed boek kan zijn. En ik jou dat gun, juist nu. Zodat je lekker in alle rust dit kunt lezen.

Reageer uiterlijk maandag 21 december om hier kans op te maken – echt onder dit blog-bericht – (dan kan ik het nog op tijd versturen ;)).

Top 50 Meest Inspirerende Boeken

 1. De Alchemist (Paolo Coelho)
 2. De Zeven Spirituele Wetten Van Succes (Deepak Chopra)
 3. Emed (W.A.H. Mulder-Schalekamp)
 4. De Celestijnse Belofte (James Redfield)
 5. De kracht Van Het NU (Eckhart Tolle)
 6. Je Hebt Erom Gevraagd (Susan Sloan)
 7. Leven In Vreugde (Sanaya Roman)
 8. De Vliegeraar (Kahled Hoessani)
 9. De Kabbalist (Geert Kimpen)
 10. You Can Heal Your Life (Louise Hay)
 11. The Power Of The Heart (Baptist de Pape)
 12. Big Magic (Elisabeth Gilbert)
 13. Onschuldige Gevangenen (Ingeborg Bosch)
 14. Illusies (Ingeborg Bosch)
 15. Big Mind, Big Heart (Dennis Gempo Merzel)
 16. Thuiskomen In Jezelf (Sidra Stone)
 17. Het Einde Van De Opvoeding (Jan Geurtz)
 18. Waag De Sprong (Gay Hendricks)
 19. Uit Je Hoofd, In Het Leven (Steven Hayes)
 20. De Kracht Van Kwetsbaarheid (Brene Brown)
 21. De Lichte Kant Van De Schaduw (Debbie Ford)
 22. Playing Big (Tara Mohr)
 23. Maak Je Hemel Op Aarde (William Gijssen)
 24. Een Nieuwe Aarde (Eckhart Tolle)
 25. Een Ongewoon Gesprek met GOD (Neale Donald Walsch)
 26. Een Cursus In Wonderen (Helen Schucman)
 27. Het Sprookje Van De Dood (Marie-Claire van der Brugge)
 28. Vraag En Het Wordt Gegeven (Esther & Jerry Hicks, Abraham)
 29. Autobiografie Van Een Yogi (Paramahansa Yogananda)
 30. Verslaafd Aan Liefde (Jan Geurtz)
 31. Houd Me Vast (Sue Johnson)
 32. De Taal Van De Vrede (Marshall Rosenberg)
 33. Terug Naar Onschuld (Paul Ferrini)
 34. Brieven Van Mijn Ziel 1 (Chantal van den Brink)
 35. Brieven Van Mijn Ziel 2 (Chantal van den Brink)
 36. Brieven Van Mijn Ziel 3 (Chantal van den Brink)
 37. De Zetel Van De Ziel (Gary Zukav)
 38. Until Today! (Lyanla Vazant)
 39. Rising Strong (Brene Brown)
 40. Tuesdays With Morrie (Mitch Alborn)
 41. Tiny Beautiful Things (Cheryl Strayed)
 42. De Biologie Van Overtuiging (Bruce Lipton)
 43. Hé Dokter Wordt Wakker (U.E. Nefertiti)
 44. Ik Moest Doodgaan Om Mezelf Te Genezen (Anita Moorjani)
 45. Light Is The New Black (Rebecca Campbell)
 46. Terugkeer Naar Liefde (Marianne Williamson)
 47. The Seth Material (Jane Roberts)
 48. Leven In Overvloed (Deepak Chopra)
 49. De Jassentechniek (Hans de Waard)
 50. Vier Vragen Die Je Leven Veranderen (Byron Katie)

(in willekeurige volgorde 😉 )

Deel hieronder welk inspirerend boek jij deze kerstvakantie zou willen lezen, en wie weet ligt dit boek nog deze kerst onder jouw kerstboom! 🙂


55 reacties op “Welk boek wil jij onder de kerstboom?

 1. Anouk schreef:

  Wat leuk deze lijst! Heb er al velen van gelezen. En zag nu opeens dat seat of the soul van Gary Zukav ook in het Nederlands er is. In het engels vond ik het pittige kost. Zou die dus wel heel graag onder mijn kerstboom willen 😉

 2. natasja schreef:

  Heel handig lijstje! ik heb er al veel van gelezen maar het nr 1 boek nog niet. De Alchemist zou ik wel onder mijn kerstboom willen 🙂

 3. Marino schreef:

  Boek – Vier Vragen Die Je Leven Veranderen (Byron Katie)

  Ben nieuwsgierig naar deze vragen..

  Mvg,
  Marino

 4. Meredith schreef:

  De alchemist lijkt mij wel erg leuk.
  Fijne feestdagen allemaal

 5. Sjany schreef:

  De jassentechniek zou ik graag onder de boom willen vinden.

 6. Nanja schreef:

  Wauw! Dit vind ik een leuke actie. En wat een mooie rij boeken. Ik heb er al velen gelezen, maar dit boek nog niet.
  De Zeven Spirituele Wetten Van Succes (Deepak Chopra)
  Even in een boek duiken en de tijd nemen om dingen tot me door te laten dringen. Wat een geschenk!

 7. Brenda schreef:

  De kracht van het nu. Ik denk dat het boek nu goed in mijn leven past. Groeten Brenda

 8. Dorine schreef:

  Leuk zo’n lijst! Ik hoorde laatst van iemand dat ze al jaren zo veel haalt uit het boek “een ongewoon gesprek met god”. Daar ben ik dus wel heel benieuwd naar en zou het graag eens lezen. Lijkt me ook nog eens echt geschikt voor in deze kerstperiode!

 9. Els Kroner schreef:

  Prachtige boekenlijst! En wat een mooi idee. De Alchemist is ook een van mijn favorite boeken, heerlijk.
  De Kracht Van Kwetsbaarheid (Brene Brown) ken ik nog niet. Veel van Brene gehoord en wil haar gaan lezen. Als startend ondernemer en coach ‘n waardevolle aanvulling en ondersteuning voor mij en daarmee anderen.
  Warme groet,
  Els Kroner

 10. Willem schreef:

  Ik zou gaan voor Leven In Overvloed (Deepak Chopra)

 11. Gerdie schreef:

  Als denkhoofd ben ik erg benieuwd naar het boek van Steven Hayes : Uit je Hoofd , in het leven. De kerstdagen zijn voor mij met name een periode van onthaasten, en daar hoort het terugtrekken in een goed boek ook bij.

  Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

 12. Marleen schreef:

  Wauw wat een prachtig mooie lijst! Het boek thuiskomen in jezelf klinkt als een boek wat ik heel goed kan gebruiken en wat ik graag onder de kerstboom wil hebben liggen.

  Zonnige groet,
  Marleen

 13. Brigitte schreef:

  Wat leuk dat “mijn” boek er ook bij staat (van Paramahansa Yogananda). Ik heb het boek destijds van de bieb geleend maar was er zo van onder de indruk dat ik hem beslist nog eens zelf wil hebben om er af en toe in te lezen! Heel veel boeken van jouw mooie boekenlijst ken ik al maar het boek dat jij zelf noemde nog niet. Het boek; Leven in Vreugde” van Sanaya Roman!!! De titel trok me meteen aan denk ik want ik ging meteen op zoek naar een beschrijving bij bol.com en jaaaaah dit boek wil ik absoluut eens lezen!!! <3 Dank voor de tip!

 14. Monique schreef:

  Als ik mijn hart en mijn intuïtie volg dan graag de Cursus in Wonderen. Want sinds ik die cursus volg via Sjoukje de Haas, gebeuren er elke dag wonderen. Ik wil daar heel graag mee verder maar dan heb ik het boek echt nodig. Financiël kan ik het zelf niet betalen wat een mooi geschenk zou dit zijn van het universum.
  Harte ❤groet Monique

 15. Monique Hovens schreef:

  De Alchemist van Paolo Coelho. Ik heb wel “de beschermengel” en “de pelgrimstocht naar Santiago” van hem, maar nog niet de Alchemist. Gelet op jouw reactie en die van anderen, ben ik nu toch erg nieuwsgierig. 🙂

 16. Tosca schreef:

  Wat een liefdevol gebaar!
  Ik zou heel graag Een cursus in wonderen willen lezen bij mijn gezellige kerstboompje! Dat boek staat al jaren op mijn verlanglijstje, want het lijkt me een zeer verrijkend en prachtig boek!!

 17. Marjon schreef:

  Ik ga voor Brieven Van Mijn Ziel 3 (Chantal van den Brink). Ik wist niet dat deel 3 al uit was. Zeer inspirerend om te lezen. Heb de vorige 2 supersnel uitgelezen. Prachtig! Ben benieuwd naar deel 3!

  Warme groet, Marjon

 18. Gemma schreef:

  Een cursus in wonderen. Ik begin er namelijk echt in te geloven dat wonderen bestaan.

 19. Marcel Lahaije schreef:

  Ik ga voor het boek Rising Strong.

  Leuke actie 😉
  XO

 20. Natascha schreef:

  Wat een mooie boekenlijst. Inspirerend. Gelijk weer genoeg om te lezen.
  Ik zou graag de krachtvvan kwetsbaarheid van brene Brown willen lezen. Leuk cadeau voor onder de boom.

  Groeten, Natascha

 21. Suzanne schreef:

  Wat leuk deze lijst. Kan me weer uitleven in de bieb. Heel veel al gelezen, maar Playing Big staat nog op mijn lijstje! Hartenroet, Suzanne

 22. Jellie schreef:

  Jee, wat leuk. Ik heb er twintig gelezen van de lijst. Maar omdat ik mijn favoriete boek via de bibliotheek wel twintig keer gelezen heb, toch Terug naar Onschuld. Het is zo’n eerlijk boek, de transformatie van slachtoffer naar heler voor velen is zo goed beschreven. Ik krijg nu alweer zin om die letters te ‘drinken’. Leuke actie voor de boekenwurm;-)

 23. Carin schreef:

  Lieve Margaretha,
  wat een leuk idee en geweldige actie! Ik zou het super fijn vinden om het boek ‘Leven in Vreugde’ te mogen ontvangen voor onder de kerstboom
  Fijne Kerstdagen en een heel mooi 2016.

 24. Marleen schreef:

  Wat een originele actie Margaretha! Zo leuk dat je zoiets doet, dat zelfs ik (geen boekenwurm!) hier heel enthousiast van word en graag meer dan alleen de titels wil kunnen lezen…

  ‘De kracht van kwetsbaarheid’ lijkt me echt een mooi Kerstgeschenk! Hoe mooi is het om je kwetsbare kant te durven tonen en hier je kracht van weten te maken? Ik zou graag lezen hoe ik hier mee aan de slag kan gaan!

  Alvast hele fijne Kerstdagen en een mooi, inspirerend nieuwjaar gewenst! Zonnige groet,
  Marleen

 25. Angelique schreef:

  Leuk lijstje boeken, Margaretha! En wat een leuk idee voor kerst deze actie! Ik zou heel graag Big Magic van Elisabeth Gilbert lezen. Hele fijne kerst voor jou en je dierbaren! X

 26. Maya schreef:

  Dank je wel voor deze mooie en inspirerend lijst! Een aardig aantal ken ik wel of heb ik al gelezen, en dat zijn geweldige inspirerende boeken, maar ‘De biologie Van Overtuiging’ van Bruce Lipton is een boek ik heel graag willen hebben. Ik heb wat erover op YouTube gezien en wist dat er een Engelse versie van het boek was, maar wist niet dat hij ook in het Nederlands is. Lijkt me toch wat makkelijker lezen..
  Zodra ik in Nederland ben volgende week ga ik op zoek naar dat boek, of hem vragen voor onder de kerstboom 🙂

 27. Anneke schreef:

  Wat een heerlijke actie!!!
  Ik zou heel graag een boek wat niet op de lijst staat, onder de kerstboom zien liggen. Ik heb het boek niet gelezen maar wel veel van gehoord. ‘365 dagen succesvol’ van Arjan Vergeer & David de Kock! Ik weet dus (nog) niet of het een inspirerend boek is, zou het heel graag ontdekken en hier dan met jullie delen.

  Fijne dagen lieve Margaretha!! X

 28. Gaby schreef:

  The Alchemist..prachtig boek …van mijn zoon gelezen maar zou hem graag zelf willen hebben

 29. Renate schreef:

  Geweldig deze lijst! Heb ook al heel veel van ervan gelezen maar Leven In Vreugde (Sanaya Roman) zou een wonderbaarlijk cadeau voor onder de kerstboom zijn omdat ik even een tekort aan vreugde ervaar……
  Heel fijne kerstdagen en een gelukkig 2016!

 30. Anja schreef:

  Ik zou heel graag een boek van Bruce Lipton willen lezen! Liefst dit jaar nog!

 31. Paola Milena schreef:

  Het boek thuiskomen bij jezelf! Wat lijkt me dat heerlijk , ken al een ander boek van deze schrijver die ik met veel plezier heb gelezen!

 32. Susanne schreef:

  Naast al die mooie boeken, waarvan ik toch al aardig wat gelezen heb, mis ik Think and Grow Rich van Hill.

 33. Sonja schreef:

  Hallo Margaretha,
  Wat een ontzettend leuke en lieve actie. Ik doe graag mee, veel interesse naar meer boeken in de lijst maar al paar jaar staat “Vraag en het wordt gegeven” van E en J Hicks op mijn lijst. En zeker nu -nadat ik vandaag een hartewens voor mij en de jongens, waar ik veel vertrouwen in had, niet in vervulling zag gaan. Dan denk ik…hoe doe ik dat? ♡ De wens had een mooi kerstkadootje geweest.
  Fijne gezellige dagen voor jou/jullie.

 34. Petra Verlouw schreef:

  Hallo Margaretha,

  Wat lief dat je bij een van ons een mooi boek onder de kerstboom wilt leggen. Ik zou graag het boek nummer 7 Leven In Vreugde (Sanaya Roman) willen lezen om mijn kennis te vergroten. Ik wil nog graag heel veel leren. Ik wens iedereen een mooi boek toe, succes met de loting.

  Hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar.

  Warme groet,

  Petra

 35. Edwin schreef:

  Zal ik wel of geen kerstboom(pje) nemen dit jaar, denk ik de afgelopen dagen. Ik heb nog heel wat laagjes los te laten en het boek de Jassentechniek zou daar zeer welkom voor zijn. Dus …toch maar een kerstboom 🙂 (G)

 36. Brigitte schreef:

  Ik mis de boeken van Loes van Loon er tussen. Haar 8e en laatste boek ligt dit jaar onder mijn kerstboom! Heerlijk.

 37. Rianne Rooijakkers schreef:

  Wat een mooie lijst! Dankjewel om te delen Margaretha.
  Hier kan ik weer heel wat inspiratie uit putten. Wat me op dit moment het meeste aantrekt is Illusies van Ingeborg Bosch. Ik vertrouw dus maar op mijn intuitie en vermoed dat dit een boek is waarvoor het nu het moment is om het op de een of andere manier onder de kerstboom te doen belanden :-).

  Alvast heel fijne feestdagen en een mooie start van 2016! Een nieuw jaar boordevol mogelijkheden.

  Liefs,
  Rianne

 38. Annemiek schreef:

  Het boek wat er voor mij het meeste uitspringt is: Maak Je Hemel Op Aarde van William Gijssen. Klinkt erg inspirerend, vooral in deze tijd.

 39. Ria schreef:

  Wat een lief en mooi gebaar, Margaretha. “Leven in Vreugde” van Sanaya Roman zou goed passen op dit moment in mijn leven. Heel fijne feestdagen met veel leesplezier. Liefs, Ria

 40. Miranda schreef:

  Wat een super leuk en attent idee van je om met ons deze inspirerende lijst met mooie boeken te delen en er ook nog een cadeau te doen. Mijn hart ging sneller kloppen bij het boek De Kracht Van Kwetsbaarheid van Brene Brown. Ik kan het in mijn ontwikkeling heel goed gebruiken. Wat een fijn cadeau voor onder de kerstboom. Hartelijke groeten Miranda.

 41. wendy veenendaal schreef:

  Wat een liefdevol gebaar!!! En voor mij met altijd leeshonger altijd welkom!

  Ik word helemaal blij van deze lijst. Veel nog niet gelezen en nieuwsgierig naar, maar ..altijd al willen hebben en alleen een verkorte versie gelezen via blad Happinez

  De Zeven Wetten van Spiritueel succes van Deepak Chopra no 2 van jouw lijst

  Hartegroet, Wendy

 42. Els schreef:

  absoluut het boek ‘leven in vreugde’… ben blij dat ik toch al wat boeken gelezen heb die op de lijst voor komen, maar naar deze gaat mijn absolute voorkeur nu 🙂 ben klaar om een nieuwe stap te zetten en dit boek zou misschien wel het duwtje kunnen zijn dat ik nodig heb 🙂

 43. Hilde schreef:

  Wat een mooie lijst! Staan zeker een paar boeken in die mij geïnspireerd hebben. Op dit moment ben ik erg nieuwsgierig naar het boek Big Magic van Elisabeth Gilbert. Die zou ik graag onder mijn boom vinden. Fijne dagen allemaal!

 44. Corinne schreef:

  Hi! Mooie lijst waarvan ik ongeveer de helft ken. Big Magic staat nog op mijn wenslijstje. Ik voel dat 2016 een magisch jaar gaat worden, dus het zou geweldig goed uitkomen als ik dat boek met Kerst zou mogen verslinden 🙂

 45. Monika schreef:

  Wat een prachtige lijst! En wat een liefdevol gebaar om iemand blij te maken met een voor diegene echt betekenisvol boek! Ik zou heel graag het boek Een cursus in wonderen lezen. Het is me al aantal keer aangeraden door mensen die er heel veel aan hebben gehad en ik ben zelf aan het dealen met een eetstoornis en weet dat er via deze methode mensen echt geholpen zijn. Tot nu toe nog niks mee gedaan, maar blijft zo nu en dan op mijn pad komen..ook hier weer….blijkbaar wil het boek door mij gelezen worden.
  Maar..ik gun echt iedereen dit ontzettend mooie gebaar! Fijne kerst voor iedereen!

 46. Karin Schuiling schreef:

  Liefdevolle actie van je…..mmmm mijn hart zou wel erg blij worden van het boek
  “Thuiskomen bij jezelf” van Sidra Stone!!!

 47. Carla schreef:

  Lieve Margaretha,

  Als jij De Alchemist (Paolo Coelho) zo’n bijzonder boek vind en het jou zo geholpen heeft, dan MOET ik het lezen. Heb heel veel bewondering voor je.

  Fijne feestdagen en alle goeds voor 2016!!!

  Sprankelende hartegroet

  Carla Boone
  Cheetahpower

 48. Annelie schreef:

  Wat een mooi gebaar. <3 Ik denk dat ik het boek "leven in vreugde".op mijn verlanglijstje zet. Waarom? Omdat ik het gevoel heb dat ik juist dit nu waard ben.
  Verder wil ik jouw via deze weg hele fijne feestdagen wensen en een mooi begin van 2016!

  Lieve groet, Annelie

 49. Rita schreef:

  Wat een lijst met SUPER boeken! Weer heel wat inspiratie opgedaan om te gaan ‘shoppen’ in de bieb. Het boek wat ik heel graag in het ‘eggies’ zou willen hebben is The Power Of The Heart. De film heeft al heel wat in beweging gezet bij me, dus ik verwacht dat het boek nog meer voor me kan doen. Een boek pak je toch makkelijker om even een stukje te lezen en om je door te laten inspireren.
  Voor iedereen: Fijne feestdagen en volg je hart volgend jaar!

 50. Nanda schreef:

  Lieve Margaretha,
  Ik wil graag voor mijn vriendin Sonja het boek de Alchemist onder haar kerstboom leggen.
  Heel mooie actie. Geef en je zult ontvangen!

  Hoop dat volgend jaar mijn eigen boek bij velen onder de kerstboom ligt. 🙂

  Liefs Nanda

 51. Loeke schreef:

  Wat n inspirerende lijst. Ik zou graag De Alchemist meenemen. Op vakantie naar de bergen, maar ook op ‘mijn pad’. En natuurlijk kan ik het wel lenen van iemand. Maar ik kras, teken en schrijf heel graag in boeken. Zo lees ik ze nietvalleen maar ‘leef’ ik ze ook. En dan is een eigen exemplaar toch wel n grote wens!!

 52. tamara schreef:

  Jeetje Margaretha wat heb jij toch een groot hart…!!!
  Gave lijst heb je gemaakt. Voor mij met stip op nr. 1 op mijn verlanglijstje is “Big Magic” Elizabeth Gilbert. Ik had laatst naar Amsterdam willen gaan om haar daar live te zien en horen spreken over het boek en het daar meteen te kopen maar kon er helaas niet heen.

  Voor mij is mijn hart volgen een “Big Magic” trip dus deze zou ik hee graag willen lezen.

  Dank voor het delen van alle inspirerende titels! Veel heb ik er al gelezen maar er staan ook nieuwe inspirerende boeken voor mij tussen. Dank daarvoor! Fijne feestdagen!!!

 53. paula schreef:

  Wat een leuke actie! Ik zou graag leven in vreugde onder mijn kerstboom vinden.

  Hartelijke groet,
  Paula

 54. Esther Datema schreef:

  De Alchemist.

 55. MSanjee schreef:

  TROMGEROFFEL…..
  Wie krijgt er vandaag een heel inspirerend boek in haar brievenbus, voor onder de kerstboom?
  Dat is.. Loeke Braam! Zij ontvang het boek De Alchemist, waar zij lekker in de bergen in wilde gaan tekenen.

  Lieve Loeke, ik wens je heel veel plezier met het boek, en ik hoor graag hoe je het hebt beleefd! Teken en leef je legende <3

  En voor iedereen die zulke mooie reacties heeft gegeven:
  Dank je wel voor jullie mooie en lieve woorden, en ik wens jullie ook hele gezellige kerstdagen, en een heel inspirerend, warm, liefdevol en succesvol 2016!

  Liefs, Margaretha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.