Ontvang hier ↓ jouw gratis Business Healing-kit bij diepgaande transformatie!

Ontdek Jouw Zekerheid In Onzekere Tijden

De loterij winnen.
Je baan houden.
Je relatie koste wat het kost houden.
Hoe gehecht ben jij aan zekerheid?

Alles om ons heen lijkt te verschuiven. Tijden lijken onzeker te zijn.

In materiële zin: vaste banen, huizenprijzen en benzineprijzen. Maar ook immaterieel: veel mensen zitten nu in een transformatieproces. Ze lopen vast in het werk (teveel werk, het past niet meer bij hen), ze raken op.
Het is teveel.

Oude waarden verlaten de oude wereld. Deze tijd lijkt ons iets te willen leren. Juist in tijden van onzekerheid wil je grip op je leven. Weten waar je aan toe bent, veiligheid, zekerheid.

photo-1431578500526-4d9613015464

Het is alsof nu alles om ons heen verandert, het wordt op de spits gedreven.

Telkens als we denken ergens vanuit te kunnen gaan, wordt het anders. Reorganisaties zijn hier het levende bewijs van. Vlak voor de kerst hoor je opeens dat 20 collega’s niet door mogen, ze kunnen hun spullen pakken.

Dat heeft niet alleen effect op de ontslagen werknemers, maar ook op alle overgebleven werknemers en managers. Niet alleen een bedrijf re-organiseert zich aan de hand van een strategisch plan. De reorganisatie dwingt elke medewerker over zichzelf na te denken. Wie ben ik en wat wil ik?

Wil ik doorgaan op mijn oude pad? Wat brengt dat mij? Hoe ziet een nieuw pad eruit?

Wat kan ik doen om daar te komen? Wat heb ik nodig om gelukkig te zijn, om weer gelukkig te worden?

Tot voor kort leken we te kunnen bouwen op zekerheden. Het interessante van deze tijd is dat nu onthuld wordt dat geen enkele zekerheid buiten jezelf zekerheid biedt.

Alsof we moesten afkicken van onze gehechtheid aan zekerheid. Vasthouden aan dat wat bekend is, zorgt ervoor dat we in onze comfortzone blijven. We willen niet op onderzoek uit, het is immers niet veilig daarbuiten.

Nu blijkt het echter binnen de comfortzone ook niet veilig te zijn. De hele wereld wordt uit haar comfortzone gehaald, niets is meer wat het lijkt.

Onzekerheid is voor een mens moeilijk te handelen. De vraag is echter: is er eigenlijk sowieso wel iets wat zekerheid biedt? Bijna alles is vergankelijk, het gaat voorbij. Zelfs je lichaam is over een uur niet meer dezelfde als eerst, een heleboel cellen zijn volledig vernieuwd.

Waar kunnen we in deze tijden op bouwen, wat biedt ons nog enige grip? Als je nagaat wat overblijft als alles vergankelijk is, rest slechts een ding, een stem, een intelligentie achter je gedachten: je hart, je intuïtie.

Wat er ook gebeurt, je hart blijft.

Je intuïtie blijft je sturen naar dat wat jou op het juiste pad brengt. Je ego brengt je telkens uit (schijn)-veiligheidsoverwegingen weer terug naar je comfortzone, naar dat wat je gewend bent. Maar zelfs je ego is vergankelijk, net als de wereld waar het ego op gebaseerd is.

Door te luisteren naar je intuïtie ben je in staat keuzes te maken in een wereld die verandert. Keuzes die jou helpen om gelukkig te zijn, om je te helpen herinneren aan het doel waarom je hier bent te vervullen.

Eigenlijk worden we juist nu enorm geholpen om naar onze intuïtie te luisteren. Aangezien de rest van de ‘zekerheden’ verdwijnt, blijkt dit misschien wel onze enige ware zekerheid te zijn.

Niemand kan bepalen wat jij doet, je kunt niet begrensd worden. Want jij bent oneindig, net als de mogelijkheden die er voor jou zijn om je doel te vervullen. In tijden van onzekerheid wordt je in staat gesteld nog duidelijker keuzes vanuit je hart te maken.

Als we dit met elkaar doen: in onze relaties, gezinnen, op het werk, als doel in organisaties, zal de wereld een shift maken. Een shift van de oude zekerheid naar een nieuwe vorm van zekerheid, een shift van ego naar hart.

Laat je gehechtheid los, vertrouw op je hart en laat je verrassen door wat onzekerheid jou kan brengen.

Warme groet,

Margaretha

(die in onzekere tijden de keuze heeft gemaakt een carriereswitch te doen, wat enorm veel voldoening heeft gebracht. Focus op voldoening en in het hier en nu zijn helpt haar om te gaan met onzekerheid)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.