Ontvang hier ↓ jouw gratis Business Healing-kit bij diepgaande transformatie!

Ben jij al ontsnapt?

Een nieuwe weg
Ontvouwt zich
Nieuwe kiezels,
Nieuwe bomen,
Nieuwe wolken,
Nieuwe passanten,
Nieuwe harten,
Nieuwe gesprekken.

Als je me nu vraagt hoe het voelt om je hart te volgen en dat te doen wat het beste bij je past?

Het zorgt ervoor dat ik me volledig ontspannen voel. Er valt een last van me af. Niet meer telkens aanpassen aan een keurslijf dat door de maatschappij is bedacht. Ik volg niet langer iemand anders zijn of haar hart, maar het mijne. En dat is een wereld van verschil.

Hoe herken je dat je niet je eigen hart volgt?

Je gaat maar door. Je schakelt daarbij je gevoel grotendeels uit, anders is het niet te doen. Je leven kan aanvoelen als een gevangenis, een kooi waaruit je wilt ontsnappen, maar je weet niet hoe. Waar is de sleutel? Waarom zit je gevangen? Waarom krijg je alleen water en brood, terwijl je andere voeding nodig hebt, zowel geestelijk als lichamelijk?

Hoe kun je ontsnappen?

Om te ontsnappen moet je erachter zien te komen waar het slot zit. Kan iemand anders jou de sleutel bezorgen of koop je zelf de bewaker om? Je zult wel iets moeten doen. Bedenk goed: je bent ooit buiten de gevangenis geweest. Bedenk hoe de buitenwereld eruit ziet, daarmee trek je deze naar je toe. Misschien ervaar je het leven wel als kooi omdat je je zelf hebt laten kooien. Jij hebt het lot in de hand. Jij bent de enige die erachter kan komen hoe je kunt ontsnappen.

Het begint met jou en jouw plan. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Als je eenmaal je intentie scherp hebt dat je wilt ontsnappen en voor jezelf een beeld vormt van de buitenwereld, zal de buitenwereld je gaan helpen om te ontsnappen. Ze zal je steeds vaker bereiken, ze biedt je een helpende hand. Het kan iedereen zijn. Zelfs je bewaker.

Ontsnapt, wat nu?

Wanneer je eenmaal buiten staat voelt het licht fel en je knijpt je ogen tot spleetjes. Je bent niet meer gewend aan de zon en de blauwe lucht. Hier buiten is het ook wel eens bewolkt met kans op regen, maar het is niet meer continue donker zoals in de gevangenis waar je net uit bent ontsnapt.

Je moet even wennen aan je nieuwe rol, aan je nieuwe identiteit. Wie ben je echt? Wat zegt je hart? Al snel volg je een talencursus voor jouw hartentaal. In de gevangenis had je al het “Wat&Hoe in het Harts” weten te bemachtigen, maar nu is de cursus uitgebreider.

Waar woon je graag? Welke vrienden passen bij je? Welk eten versterkt je? Welk werk geeft je energie en biedt ruimte voor je talenten? Plotseling versta je de antwoorden die je hart je ingeeft. Antwoorden creëren een nieuw begin.

Een nieuwe weg
Ontvouwt zich
Nieuwe kiezels,
Nieuwe bomen,
Nieuwe wolken,
Nieuwe passanten,
Nieuwe harten,
Nieuwe gesprekken.

Welkom in de nieuwe wereld. Jouw wereld. Die altijd op je heeft gewacht en je ontspannen en energiek maakt.

Wanneer ontsnap jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.