Ontvang hier ↓ jouw gratis Business Healing-kit bij diepgaande transformatie!

40 Facts about Margaretha Schokker

Margaretha Schokker - Volg je hartOm nog even wat verder kennis te maken, vind je hier een aantal ‘facts about me’. Zo leer je mij nog iets beter kennen!

 1. Mijn lievelingsbospaadje is bij het landgoed Beerschoten in De Bilt.
 2. Na een regenbui ruikt de lucht op z’n lekkerst, en dan ga ik graag wandelen.
 3. Tijdens het wandelen ben ik op mijn creatiefst. Ideeën en ingevingen ploppen dan binnen.
 4. Als ik thuis een blokje om ga, gaan vaak onze poesjes Minous en Snowy mee.
 5. Die springen dan over allemaal hegjes, en klimmen in bomen 🙂 Zo raak je wel uit je hoofd, en in je hart 😉

 1. Ik ben dolblij dat ik nu echt een eigen bedrijf heb, in ondernemer zijn komt voor mij alles samen.
 2. Wat ik heb geleerd is: als je alles in jezelf kunt samensmelten tot je beroep, wordt je het meest gelukkig.
 3. Eigenlijk is dat gewoon jezelf laten zien, open zijn over wat je echt graag wilt en wat je goed kunt.
 4. Dat vond ik vroeger heel ingewikkeld, en nu lukt het gewoon! Dankzij het aangaan van blokkades, helen en delen.
 5. Hier kan ik jou ook bij helpen, van je passie helpen je beroep te maken. Door dat wat je tegenhoudt samen te transformeren. Zodat het volume van de stem van je hart omhoog gaat.

 1. Mijn lievelings-dessert/toetje is warme appelkruimelvlaai uit de oven. Die geur.. Mmmmmm… Dit is het recept (vergeet niet om daarna even extra te sporten 🙂 ).
 2. Ook ben ik gek op heerlijke smoothies, waar je vanalles in kunt stoppen. Deze week ga ik jonge boerenkool blaadjes erin shaken, ik ben benieuwd..
 3. Om lekker in mijn vel te zitten drink ik veel water, mediteer ik regelmatig, sport ik, probeer ik voldoende rust te nemen (ahum, soms lastig!), stem ik af op wat ik wil en ik drink elke ochtend aloë vera gel van Forever (overgehouden aan een detox die ik heb gevolgd).
 4. Mocht je een detox willen volgen: het is even pittig, maar het brengt je echt een transformatie van je lijf en je manier van denken over eten en bewegen.
 5. Door te experimenteren heb ik ontdekt dat een bepaalde leefstijl heel goed werkt om beter je hart te kunnen volgen: het zijn de randvoorwaarden waarmee je het jezelf makkelijk maakt.

 1. Ik ben echt een heel erg sensitief persoon. In werkelijk alles.
 2. Ik dacht heel lang dat iedereen dat had, en check soms even bij mijn man hoe hij dat heeft, of dat het weer iets aparts is van mij..
 3. Nu ik veel meer al mijn ingevingen er laat zijn, blijken ze eigenlijk altijd te kloppen. In het begin voelde dat als ‘uit de kast’ komen, maar inmiddels wordt het steeds ‘normaler’.
 4. Ik ben superblij dat ik sinds mijn 25ste allerlei cursussen, coaching, workshops heb gevolgd om de gebruiksaanwijzing hiervan te leren.
 5. En breng dit ook graag over in mijn coaching, omdat veel van de mensen die ik begeleid ook hooggevoelig zijn. En soms zoeken naar die gebruiksaanwijzing.

 1. Ik heb veel meegemaakt in mijn jeugd, veel gepest, en in mijn nabije omgeving alcoholisme meegemaakt.
 2. Daardoor was mijn eigen interne criticus heel groot, ik werd er heel regelmatig heel down van, en niets hielp. De lat lag heel hoog.
 3. Totdat ik het er liet zijn, en stopte met ertegen te vechten. Met kleine stapjes, mezelf volledig heb leren accepteren. En anderen daar nu ook goed mee kan helpen.
 4. Ik weet nu heel goed wat je kunt doen als het volume van die interne criticus even omhoog gaat, en dat breng ik ook over in workshops en coaching. En dat werkt als een trein 😉
 5. Ik heb bij cliënten al vele intern criticasters gezien, en ook heb ik gezien dat al deze cliënten hier na coaching tien keer beter mee om konden gaan. Het kan dus!

 1. Vroeger vond ik het best lastig dat ik zoveel had meegemaakt, en dat ik zo hoogsensitief was.
 2. Inmiddels weet ik hoe waardevol dat juist kan zijn en heb ik veel kunnen helen. Mijn burnout en compleet opnieuw beginnen waren voor mij het beste wat me kon overkomen.
 3. Ik heb geleerd dat het zo enorm helpt als je hulp zoekt als je even vastloopt. Zelf kun je ook best veel, maar dat duurt 10x langer, en soms kom je gewoon niet over een bepaalde drempel heen.
 4. Het kost op de korte termijn wel geld, maar levert op de langere termijn geld en vooral veel energie en plezier op.
 5. Ik word ook heel vaak gecoacht en ik volg trainingen, omdat ik dan beter in mijn vel zit en mijn leven beter loopt.

 1. Margaretha Schokker - Je hart volgenHet hart is voor mij heel speciaal. In mijn lijf is dat de plek waar alles samenkomt: alle eigenschappen, je geweten en je verstand. Dit heb ik geleerd van Ton Creemers, van Ton Creemers Innovatie en Advies BV. Hij heeft mij destijds geholpen om mijn eigen hart te gaan volgen, en later heb ik een bijzonder coaching-traject gevolgd bij hem en Natasha Martinoska.
 2. Ik voel zelf ook letterlijk een heel energieveld rondom mijn hart, bijv. als iets heel echt is, bij liefde, bij goede ideeën, bij bepaalde mensen.
 3. In mijn eigen bedrijf heb ik gemerkt wat de waarde is van de balans tussen je hoofd en je hart, dat je je hart volgt, en je hoofd dit alles heel goed kan dienen.
 4. Daarom draag ik dit ook heel graag uit in mijn bedrijf. Aan jou.
 5. Eigenlijk stimuleer ik je om samen te werken vanuit je ziel met alles wat er om je heen is, het universum. En wat er dan kan gebeuren… Daarvan heb ik al zulke mooie dingen gezien bij cliënten. Daar doe ik het voor! 🙂

 1. volg-je-hartCreatief bezig zijn vind ik echt heerlijk! Of het nou gaat om van die kleurboeken, of om portretten te tekenen en schilderen, het geeft mij enorm veel rust, een bepaalde focus. Zoals deze monnik.
 2. En ik ben gek op dansen. Liefst op hiphop muziek, vanwege de heerlijke beat.
 3. Even uit je gewone leven stappen helpt om weer terug te komen bij je hart. Bijvoorbeeld door op vakantie te gaan, al is het een dagje weg, een cappuccino te drinken in een gezellig restaurantje of onder een boom te lezen. Zo komen de ingevingen opeens veel sneller bij je binnen, je ziet ze eerder.
 4. Ik heb afgelopen paar jaar echt geleerd om te vertrouwen precies op hoe alles gebeurt. Het Is. Alles dient ergens toe, en als je dat zo ervaart, ontstaat er rust.
 5. Het allerbelangrijkste is om je (weer) blij te voelen, en dat lukt vaak het allerbeste als je weer in contact komt met je verlangen. Voor mij was dit de sleutel. En ik kan het je leren dankzij mijn intuïtie en diverse opleidingen.

 

Liefs,

Margaretha